luni, 4 martie 2013

Arta ecoresponsabilă în hotel ecofriendly!

Strainer light, eveniment de design românesc, este programat la hotelul Cişmigiu, pe 7 martie, ora 19:30.
 
În spaţiul elegant al noului hotel Cişmigiu va avea loc evenimentul Strainer light, semnat Palier Design, menit să promoveze tânărul design românesc. Sprijinit de revista de artă est-europeană ArtClue, evenimentul este destinat segmentului de business şi va fi practict o prezentare a sălillor de conferinţe ale hotelului Cişmigiu, într-un cadru deosebit.
Palier Design este un studio multidisciplinar, capabil să materializeze idei bizare, să experimenteze şi să avanseze concepte proprii, fără să-şi (re)adapteze schiţele de lucru la noile cerinţe ale pieţei şi fără să fie intimidat de estetică şi de tendinţele ei.
Palierul de lucru: design de obiect, design de interior, grafic design, ilustraţie, web design, fotografie. Uneori o lingură este o scrumieră, un scaun - un indicator auto, un nasture – o monedă de schimb. Asta se întamplă când hiperutilizarea inspiră! Astfel a apărut seria de lămpi unicat, “Strainer light”, descoperind cum poate fi captată şi găzduită lumina unui bec de către cele mai “banale” obiecte din casa noastră. Caracteristice pentru această serie sunt obiectele cotidiene a căror utilizare este redefinită. Seria “Strainer Light” este un exerciţiu mental şi de imaginaţie pornind de la asamblarea unor “obiecte încrucişate” ca într-o integramă. Ea încurajează şi face apel la reciclare, la capacitatea de a improviza şi la simţul umorului dar, în aceeaşi masură, face propagandă pentru o viaţă cât mai lungă a obiectelor din casele noastre, pentru înnobilarea şi modificarea lor şi prin urmare pentru o nouă întrebuinţare.
Proiectul a pornit ca o întrebare referitoare la necesitatea economisirii resurselor naturale. Astfel, s-a observat că utilitatea obiectelor şi a materialelor se poate schimba de la o zi la alta şi că lucrurile din viaţa noastră sunt mult mai utile decât credem.
Hotelul Cişmigiu, gazda evenimentului, abordează o politică eco-responsabilă. În hotel sunt disponibile 7 săli de conferinţă dotate ultramodern care pot găzdui evenimente de la 10 la 80 de persoane, la etajul 1, şi până la 120 de persoane în amfiteatrul de la parter. Pauzele de cafea, cu ciocolata organică certificată fairtrade, pot fi petrecute pe balconul Foyerului de la etajul 1.
Amfiteatrul de la parter dispune de 4 cabine de traducere integrate, echipament pentru video proiecţie şi un salon de 80 mp pentru pauzele de cafea sau light lunch.
Organizator: Artklug corporate art event. Invitatiile pot fi solicitate prin email la contact@artklug.com sau telefonic la 0752 170 805.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Foarte bun articolul.