vineri, 22 martie 2013

Grecia de nord la TTR 2013

Un expozant interesant la Târgul Internaţional de turism al României, în condiţiile în care Grecia nu a avut un stand naţional, a fost regiunea Macedoniei de est şi a Traciei, care a participat cu success la TTR 2013, după cum am aflat de la oficialii acestei regiuni importante a Greciei.
În timpul participarii la TTR, directorul de dezvoltare al regiunii Macedoniei de est şi a Traciei, în acelaşi timp şi subprefect, George Geromarkos, a organizat şi o conferinţă de presă, la aceasta fiind prezent şi ministrul turismului din Macedonia şi Tracia, Theodorus Karaoglou. Cei doi au apreciat interesul tour-operatorilor români pentru regiunea Macedoniei de est şi a Traciei, ca de altfel şi interesul reprezentanţilor din domeniul turismului românesc. Pe întreaga perioadă a târgului, George Geromarkos a avut contacte şi convorbiri cu reprezentanţii ambasadei Greciei şi cu reprezentanţii agenţiilor de turism care au vizitat standul Ministerului Macedoniei şi Traciei. Din partea regiunii, pentru marketingul diverselor zone, la standul de la TTR a avut loc o tragere la sorţi ce a vizat câştigarea unor scurte sejururi pentru turiştii norocoşi. Astfel turistii vor intra în contact cu destinaţiile din regiunea Macedoniei de est şi a Traciei şi cu ospitalitatea profesioniştilor din domeniul turismului din zonă.
Regiunea Macedoniei de est şi a Traciei continuă cu optimism programul de promovare turistică al carui scop principal este întărirea colaborarii şi atragerea unui număr cât mai mare de turişti din România. În cadrul conferinţei de presă s-a reamintit că regiunea Macedoniei de est şi a Traciei este cea mai apropiată zonă a Greciei de România, şi zona cu cele mai multe legături istorice dintre cele două ţări! Din secolul 7 î.Ch. până în prezent în România există o populaţie de greci care îşi păstrează tradiţiile, fiind mândri de istoria lor.
În criza puternică ce afectează încă Grecia se arată primăvara la propriu, pentru că apropiindu-se vara grecii sunt din nou conştienţi de potenţialul lor turistic. În aceeaşi direcţie se îndreaptă şi zona Macedoniei de est şi a Traciei, care încearcă să atragă cât mai mulţi turişti.
Regiunea cuprinde judeţele Kavala, Xanthi, Drama, Evros şi Rodopi şi două insule fascinante. Thasos şi Samotraki. Zona are importante monumente istorice, cu arhitectură interesantă, dar şi peisaje naturale superbe, toate combinate cu tradiţii şi obiceiuri locale foarte importante pentru turişti.
Zona este considerată paradisul nordului mării Egee, cu insulele Thasos cea cosmopolită şi Samothace, două insule cu istorie şi natură bogate, insule cu peisaje naturale care combină marea şi muntele, istoria şi traditia, care sunt un adevărat paradis ecologic şi sunt baza activităţilor turistice alternative.
Dar în zonă este şi oraşul Kavala, cu peninsula Sf. Maria, oraşul anticilor Filipous, cu teatrul antic, cu băile cu nisip de la Crinides, cu muntele Pagheon cu satele sale tradiţionale, cu mănăstirile şi cu delta râului Nestos. Sau Drama, cu apele de la Sf. Barbara, pădurea de la Elatia, peştera de la Maara... Xanthi, locul de naştere al lui Democritus, cu portul Porta Lagos, lacul Vistonida şi Biserica Sf. Nicolae, satele unde locuieşte minoritatea Pomachilor, cascada lui Livaditis şi faimoasa pădure Haidu.
În judetul Rodopi există Monisinoupoli, iar în judetul Evros puteti pădurea ecoprotejată Dadia, delta râului Evros, zona antică din Mesimbria, una dintre cele mai vechi biserici - Sf. Maria la Feres, şi oraşul bizantin Didimotiho, Oraşul mătăsii - Soufli şi Doxipara cu zona ei antică. Doar vizitând această zonă puteţi simţi magia greacă, cu nenumăratele plaje, de la Strimonas până la Evros.
La începutul verii, în perioada 21-23 iunie, în Kavala va avea loc al treilea concurs Kavala AirSea Show cu aviatori acrobaţi, paraşutişti, concerte şi multe alte activităţi, la care s-ar putea să întâlniţi şi surprize, membri ai Aeroclubului României.
Prin Bulgaria, unde drumurile se îmbunătăţesc pe zi ce trece, din România putem ajungă în Macedonia grecească în doar câteva ore! Drum bun!

Niciun comentariu: