miercuri, 17 aprilie 2013

Toate drumurile VINVEST!

• 10 ani de VINVEST - ediţie aniversară a Salonului Internaţional de Vinuri

De câţiva ani aştept cu nerăbdare luna aprilie, atunci când ajung sigur la Timişoara. De ce? Pentru că frumosul oraş din vestul României devine în fiecare aprilie Capitala vinului! Iar asta se întâmplă deja de 10 ani!
Vorba vine aştept, pentru că, la rândul meu am sprijinit puţin acest salon în calitate de partener media cu revistele pe care le editez. Lucy Pîrvu (în imagine) - expert degustător şi directorul VINVEST, este o adevărată profesionistă în domeniul organizării şi a început cu 9 luni în urmă pregătirile pentru această ediţie aniversară, dându-ne astfel prilejul să sărbătorim împreună 10 ani de VINVEST! Orice realizare necesită 9 luni de muncă! Mai ales când acest Salon Internaţional de Vinuri se adresează atât profesioniştilor din domeniu, cât şi publicului larg, iubitor de vin.
VINVEST a devenit de-a lungul vremii cea mai cuprinzătoare manifestare din România dedicată industriei vitivinicole, unde reprezentanţii de marcă ai acestui segment îşi promovează produsele atât în faţa cunoscătorilor şi amatorilor de vin, cât şi a celor care vor să descopere soiuri româneşti şi internaţionale, să afle cum se degustă corect un vin, care îi sunt calităţile sau cum se asociază vinul cu mâncărurile preferate.
În programul salonului la loc de cinste stau lansările de vinuri, de publicaţii de specialitate, precum şi tombole, concursuri şi multe alte surprize.
Experţi degustători, membrii ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR) şi somelieri vor fi prezenţi în Salon pentru a prezenta publicului arta degustării vinului şi totodată asocierea cu meniurile. Dar ei mai au un “rol” de jucat, deoarece un alt eveniment important concomitent este Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST, una dintre puţinele competiţii care a reuşit să-şi păstreze continuitatea şi să respecte reglementarile impuse de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV). Concursul VINVEST ramâne şi pentru acest an un reper în promovarea vinului şi băuturilor alcoolice de calitate.
VINVEST şi toate manifestările adiacente se desfăşoară în perioada 19 – 21 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, transformând încă o dată Timişoara, în Capitala Vinului!
Importanţa salonului a crescut an de an pentru că Lucy Pîrvu a ştiut să comunice perfect ceea ce face, dând clasă multor agenţii de PR, şi a asigurat an de an un program special jurnaliştilor şi specialiştilor sosiţi la VINVEST. Tocmai de aceea şi-a alăturat în permanenţă şi sponsori serioşi - Radu Furdui de la Alpin cu produse tradiţionale, apa minerală şi plată de la Aqua Carpatica, cafea de la Julius Meinl...
Şi pentru acest weekend ne-a pregătit suplimentar vizite la Wine Princess şi la Cramele Recaş, două locuri renumite din zonă, aflate pe harta vinului românesc dar şi pe harta turismului viniviticol! Voi reveni cu impresii de acolo, mai ales că revăd cele două crame. Un alt eveniment important este Gala Vinului Premium, organizată în premieră la VINVEST, unde fiecare cramă participantă va prezenta în faţa unui public select câte un singur vin, din categoria Premium.
Aşadar aşteptaţi-vă la alte posturi cu arome fine de vinuri bune!

Niciun comentariu: