luni, 22 aprilie 2013

Au adus vin, au plecat cu aur de la VINVEST!

Pentru a preîntâmpina problemele unui nou an de criză, Lucy Pîrvu - expert degustător şi directorul VINVEST, a adoptat în perioada de organizare o politică de comunicare agresivă a evenimentului aniversar – VINVEST 10 ani. Salonul Internaţional de Vinuri din Timişoara a fost anunţat prin 7 evenimente care au avut loc în perioada 19 decembrie – 15 aprilie: Conversaţie şi Vin, Degustare de vinuri roşii de la Crama Oprişor (Vestik&VINVEST), VINVEST&Calpe Gallery Degustare de muzică şi vin (VINVEST&Calpe Gallery), Cupaj/Colaj Super Assemblage (VINVEST&Calpe Gallery), Vin intelligent pentru HoReCa şi prieteni, 10 ani de VINVEST – conferinţele de presă de la Bucureşti şi Timişoara... Plus parteneriate media cu numeroase instituţii de presă, printre care şi revistele pe care le editez.
În acest fel, în weekend-ul care tocmai s-a încheiat (19-21 aprilie) Lucy Pîrvu a adus la Timişoara 45 de expozanţi, producători şi distribuitori de vin, cât şi reprezentanţi ai serviciilor conexe vinului.
Jidvei, cu vinuri din zona transilvană a Târnavelor, a venit la Timişoara cu două soiuri noi de vin din gama NEC Plus Ultra – Roze şi Chardonnay, vinuri tinere din 2012, Casa de Vinuri Cotnari a prezentat două vinuri lansate recent – Grasa de Cotnari şi Busuioaca de Bohotin, ambele vinificate în sec, Agrofam Holding Feteşti şi SCDVV Pietroasa au adus vinuri din Muntenia, Budureasca, Crama Basilescu, Domeniile Dealu Mare Urlaţi, Domeniile Anastasia – vinuri din zona Dealu Mare, Crama Oprişor din judeţul Mehedinţi a prezentat Cutia Paleologu, cupaj din2008, Cramele Recaş şi Petro Vaselo – vinuri din Banat, Domeniile Boieru, Liliac the Wine of Transilvania şi SCDV Blaj, cu vinuri din Transilvania, Domeniile Sâmbureşti din zona Olteniei, Domeniile Sara din zona Buziaşului, SC INTERVITT SRL din Zimnicea a lansat în premieră vinurile din gamele Nobilitas şi Crama Voievodului, TM INOX distribuitor exclusive al vinurilor Villa Iustina, Wine Princess din Miniş, judeţul Arad, Wine Ro cu vinuri din Dobrogea, Crama Borha distribuitor de vinuri din Spania, Heinrig Distribution distribuitor de vinuri din Australia, Spania, Franta, Italia, Statele Unite ale Americii, Chile. Magazinul online Marvin Wine Shop a fost lansat la VINVEST cu vinuri din import Bulgarini/Italia şi Viu Manent/Chile, disponibile online pe marvin wine-shop.ro, iar Moez Gmbh a prezentat vinuri de la 5 crame din Germania, din regiunea viticolă Pfalz.
La deschiderea oficială a salonului au fost şi Mihai Vasile - vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, partener al evenimentului, Georgică Cornu - Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, Florica Chiriţă - directorul Centrului Regional de Afaceri Timişoara, Dan Boboc - preşedintele Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, dar şi de Ordinul de Cavaleri ai Vinului Szent Vince din Szeged.
Gala vinului premium, unde fiecare producător a prezentat, sâmbătă dupăamiază, câte un singur sortiment, a fost deschisă de Maria Grapini - ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism.
În aceeaşi perioadă cu salonul VINVEST a avut loc şi Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice (ediţia a opta), tot la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, în Sala Dunarea. Preşedintele juriului, Petre Badea, a confirmat prezenţa în concurs a 120 de probe de vin, dintre care majoritatea au fost vinuri tinere, din anul 2012. Decernarea medaliilor a avut loc sâmbătă, 20 aprilie, şi menţionez deocamdată doar câştigătorii Marilor Medalii de Aur - la Vin Roşu a fost oferită celor de la Budureasca, pentru Shiraz 2011, la Vinuri Albe au obţinut-o Cramele Recaş, pentru Cocoşul dintre vii, Chardonnay, 2012, la Băuturi Alcoolice au câştigat-o cei de la Vincon Vrancea, cu Jad vinars XO, 1978. În total, au fost acordate 21 de medalii de aur şi 12 medalii de argint.
Pentru noi, jurnaliştii prezenţi la Timişoara, Lucy Pîrvu, sprijinită de Dana Corici, au gândit şi anul acesta un program bogat, cu vizite la cramele Wine Princess - în podgoria Miniş din judeţul Arad, şi Recaş, din apropierea Timişoarei. Despre acestea voi reveni, mai ales că ambele crame promovează turismul vini-viticol!

Niciun comentariu: