vineri, 1 august 2014

Turism ultra-extrem în Ucraina!

Anunţ publicitar pentru o „excursie” în zonă de operaţii
antiteroriste. © austriantimes.at

• Turiştii, în vehicule blindate, pot experimenta o vânătoare de rebeli!!!

Se alege praful de turismul de aventură românesc şi posibilitatea de a te întâlni face-to-face cu ursul, lupul sau râsul carpatin! Tur-operatorii ucrainieni, speriaţi de falimentul care le bătea la uşă, oferă acum un nou tip de turism în timp de război. Pentru un preţ rezonabil per pachet turiştii se pot îmbarca în vehicule blindate. Atracţia constă să vezi ca „turist”, protejat de geamuri rezistente la gloanţe, cum acţionează armata ucrainiană împotriva rebelilor.
Cum armata caută separatişti în estul Ucrainei controlat de rebeli, şansele să întâlneşti rebeli sunt ridicate. 80 % din populaţie a votat pentru un stat separat, deci pot fi consideraţi rebeli! În oraşe precum Luhansk sau Doneţk ţintele sunt chiar mai uşor de găsit! Asta pare să fie ultima şi cea mai tare atracţie în domeniul turismului de aventură.
Este vorba despre o experienţă de viaţă şi moarte adevărată cu senzaţii noi, necunoscute până acum la nivel global în domeniul industriei turistice.
Nu este disponibilă asigurare turistică, dar tur-operatorii ucrainieni vând deja acest tip de turism de aventură: preţul porneşte de la 80 USD, incluzând şi o jachetă antiglonţ, pentru o excursie de două ore cu „vizitarea” Sloviansk, oraş din regiunea Doneţk complet distrus. Cu 800 USD poţi cumpăra o „excursie” într-o zonă activă de război. Costurile de transfer nu sunt incluse! Nu se pomeneşte nimic despre preţul unei „vânători” în zonă, dotat cu un kalaşnikov real…
Riscul de a fi împuşcat este redus, fiind protejat în vehiculul blindat, dar celor care preferă destinaţii mai puţin riscante li se oferă zone cu posibilităţi de fotografiere - poduri distruse, vehicule explodate şi clădiri bombardate!
Publicitatea pentru aceste oferte turistice ultra-extreme este deja prezentă în zonele de graniţă: „Impresionează-ţi prietenii cu cele mai tari selfiuri” sau „vezi locurile unde se luptă în prezent”!
Câţiva „turişti” au postat deja pe site-urile de socializare selfiuri de război, vorbind şi despre suveniruri luate acasă de la faţa locului: căşti anti-glonţ sau bucăţi de moloz înnegrit! Reacţiile sunt împărţite în tabere, cei care îi laudă şi cei care îi cataloghează drept ciudaţi!
Să ne aşteptăm şi la circuite similare în Fâşia Gaza?!!

Niciun comentariu: