marți, 29 iulie 2014

Cinecitta World, parc tematic al cinema-ului italian

Iată o veste interesantă pentru cei care vizitează Roma şi împrejurimile capitalei italiene şi sunt pasionaţi de parcurile de distracţii, dar şi de cinema-ul italian. Pe 24 iulie s-a deschis pentru public (zilnic, de la 10:00 la 23:00) Cinecitta World, primul parc tematic din Italia dedicat lumii cinema-ului peninsular. Design-ul îi aparţine lui Dante Ferretti, triplu câştigător al Oscarului (pentru decorurile din Shutter Island - 2010, The Aviator - 2004 şi Gangs of New York - 2002) şi foloseşte backround-ul muzical aparţinând compozitorului Ennio Morricone, şi el deţinător de Oscar.

Cinecitta World este deschis în Castel Romano, lângă Roma, oferă 20 de atracţii, 8 decoruri de filme, 4 teatre pentru show-uri cu rezonanţă pentru cinefili (incluzând, în regim permanent, „Enigma”, aparţinând Filmmaster Events), 4 restaurante tematice şi alte food-areas. Părinţii şi copii se pot bucura împreună de întreaga experienţă a parcului, sau se pot separa urmărind subiectele favorite, o zonă întreagă fiind dedicată copiilor (cu o înălţime de peste un metru).

Investiţia pentru realizarea Cinecitta World a fost de 250 milioane Euro, circa 1.000 de noi locuri de muncă fiind astfel create, şi aparţine IEG-Italian Entertainment Group, având ca acţionari pe Louis Fir, miliardarii Andrea şi Diego Della Valle, Aurelio şi Luigi De Laurentiis şi familia Haggiag, alături de Generali Properties. În 2015 sunt aşteptaţi peste 1.500.000 de vizitatori în Cinecitta World, care vor conduce la o cifră de afaceri de circa 55 milioane Euro.

Niciun comentariu: