miercuri, 2 aprilie 2014

Athénée Palace, centenarul din inima Capitalei


Situat în inima Bucureştiului, Athénée Palace Hilton, sinonim cu stilul şi eleganţa clasică, sărbătoreşte în acest an un secol de istorie!


Important punct de reper al Bucureştiului, Athénée Palace a provocat de-a lungul anilor industria ospitalităţii din poziţia celui mai impunător hotel din România, graţie istoriei ample, a arhitecturii remarcabile şi a serviciilor aproape de neegalat.
Construit în 1914 după planurile arhitectului francez Teophile Bradeau, Athénée Palace continuă să răspândească căldura ospitalităţii încă de la intrarea sa în viaţa oraşului. De-a lungul anilor, i-au trecut pragul nume cu adevărat sonore, de la capete încoronate la prim-miniştri, ambasadori, generali, scriitori şi dive hollywoodiene, până la jurnalişti şi spioni ai războiului mondial. Totodată, acest hotel emblematic a rămas locul de întâlnire preferat al bucureştenilor, datorită încărcăturii sale culturale semnificative.
Alexandra Copos de Prada, proprietarul actual al hotelului este conştientă că „niciun alt hotel din România nu a ajuns să joace un rol atât de important în viaţa politică şi socială a României de început de secol. Încă de la deschidere, în 1914, Athénée Palace a avut o traiectorie strălucitoare. A supravieţuit o ocupaţie, mai multe cutremure mari şi două atentate, care, deşi sângeroase, nu au reuşit să îi supună măreţia. A atras laude de la istorici, arhitecţi, scriitori şi regizori de film şi suntem recunoscători pentru moştenirea şi farmecul său unic”.
Sub umbrela Hilton Worldwide încă din 1997, Athénée Palace este deja în lumina reflectoarelor pentru un nou secol de realizări remarcabile. Jan Thomsen, director general Athenée Palace Hilton, şi-a dat seama cu bucurie de tradiţia ospitalităţii existente aici şi pe care trebuie să o continue trecând prin celebrarea acestui moment semnificativ în istoria Athenée Palace. Este vorba despre o echipă a cărei experienţă în ospitalitate se bazează pe 100 de ani de excelenţă, iar, pe lângă trecutul minunat, această aniversare marchează în egală măsură viitorul Athenée Palace Hilton.
Cu ocazia aniversării a 100 de ani, bucătarii Athénée Palace Hilton au reintrodus în meniu o paletă largă de preparate originale, precum celebrul “Magret de canard cu andive şi piure de cirese”, servit de-a lungul anilor în faimoasa Le Brasserie.
Chef Marco şi echipa sa aduc spiritul aniversar în Roberto’s prin spectacole live de gătit. Acestea vor fi pregătite în cadrul brunch-ului de duminică, cu ingrediente de sezon specific italieneşti.
În Café Athénée, oaspeţii pot savura un deliciu generos - tortul aniversar Athénée Palace. O gratificare a simţurilor printr-un blat savuros de ciocolată neagră, marţipan şi nuci crocante, îmbibat cu sirop de lămâie şi învelit într-o cremă apetisantă de branză şi gem de gutui. Un delicios decor cu ciocolată neagră şi marţipan acoperă acest minunat desert. Alte propuneri tentante includ cocteiluri originale disponibile la preţuri speciale în restaurant, cafenea şi bar. Invitaţii pot experimenta sofisticatul cocteil „Amalfi” – favoritul Contesei Waldeck, autoarea cărţii “Athene Palace”.

Niciun comentariu: