vineri, 25 aprilie 2014

EVENIMENT *ROMA* Cetatea Eternă se pregăteşte de sărbătoare

Ioan Paul II şi Ioan XXIII vor fi canonizaţi duminică, 27 aprilie. Cardinalii şi episcopii au aprobat canonizarea dar Papa Francisc este cel care a stabilit data evenimentului, dată la care cei doi papi vor trece printre sfinţii bisericii catolice.
Autorităţile de la Roma şi Vatican sunt acum pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru evenimentul ce va duce în Cetatea Eternă un număr enorm de pelerini sau curioşi din întreaga lume. S-a estimat că au fost mai mult de 1 milion de pelerinii care au umplut piaţa Sf. Petru şi străzile înconjurătoare cu ocazia beatificării lui Ioan Paul II, pe 1 mai 2011! Dar acum, dubla sanctificare, atrage suplimentar şi miile de devotaţi ai papei Ioan XXIII, născut Angelo Giuseppe Roncalli şi cunoscut în rândul credincioşilor ca Papa Ioan cel Bun.
Papa Francisc a dorit ca sanctificarea comună să fie şi un mesaj al bisericii. La fel şi ziua pe care a ales-o pentru ceremonie – Duminica a Doua a Paştelui sau a Divinei Îndurări, în calendarul bisericii catolice. Duminica Divinei Îndurări a fost stabilită ca sărbătoare în anul 2000, de papa Ioan Paul II, având originea de la maica poloneză Sf. Faustina Kowalska (1905-1938), care şi-a dedicat viaţa Divinei Îndurări după întâlnirea sa cu Iisus. Papa Ioan Paul II a şi murit în ajunul aceleiaşi Duminici a Divinei Îndurări, în 2005. Iar tema compasiunii şi iertării este unul dintre punctele centrale şi în pontificatul Papei Francisc.
Am vorbit cu o prietenă din Peninsulă, care mi-a spus că în Roma nu mai găseşti niciun loc de cazare, fiind organizate chiar şi campinguri temporare, dar creştinii din întreaga lume aşteaptă acest eveniment epocal şi în faţa televizoarelor. La ceremonia de canonizare vor fi prezenţi doi papi în viaţă: Francisc, care va şi oficia, plus Papa Benedict, retras „din funcţie”.
Deşi este un moment cu adevărat perfect să vizitezi Roma şi Italia, dacă nu aveţi deja stabilită excursia, amânaţi-o! Pur şi simplu este imposibil să mai găseşti un loc la un hotel. Poate doar pe la prieteni…

Niciun comentariu: