joi, 13 martie 2014

Decizie în sprijinul turismului!

La recentul târg mondial ITB Berlin 2014 a fost anunţată o decizie importantă în sprijinul turismului. Momentul ales a fost perfect, toţi managerii şi executivii turismului mondial fiind la Berlin, şi bineînţeles salutând decizia.
Dacă vă gândeaţi că ar putea fi vorba despre un anunţ făcut de România, v-aţi făcut iluzii, pentru că dinspre conducerea turismului românesc la ITB Berlin nu s-au anunţat decât nişte rezultate trecute încurajatoare... Bineînţeles, tot în timpul celei mai mari desfăşurări de forţe la nivelul turismului mondial România făcea schimbul de ştafetă între fostul şi actualul ministru pe domeniu! Dar la Bucureşti, nu la Berlin!
Ca să nu vă mai ţin pe ghimpi, este vorba despre Emiratele Arabe Unite, care au anunţat acordarea de vize la intrarea în ţară pentru un număr de 13 naţionalităţi membre UE care nu beneficiau până acum de această facilitate! Departamentul pentru Marketingul Turismului şi Comerţului (DMTC) din Dubai a făcut anunţul la Berlin pentru a beneficia de o imagine turistică mondială şi mai competitivă! Astfel, turoperatorii şi organizatorii de evenimente au fost forţaţi să-şi modifice din mers oferta pentru Dubai, sau pentru EAU, lărgind-o considerabil.
Cele 13 ţări ai căror cetăţeni nu vor mai aplica din 22 martie pentru viză în ţările lor de origine sunt: Polonia, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă, Lituania, Ungaria, Letonia, Estonia, Malta, Cipru, Croaţia, România şi Bulgaria. Informaţia este confirmată şi de Ministerul Afacerilor Externe al EAU.
Deţinând 50% din piaţa evenimentelor de business din Orientul Mijlociu şi nordul Africii, Dubai Convention and Events Bureau, divizie a DMTC, aşteaptă după aplicarea acestei măsuri o creştere spectaculoasă (!) după cum mi-a spus Hamad Mohammed Bin Mejren, directorul executiv al DMTC.
Ah, să nu uit, la Bucureşti a început azi Târgul de Turism de la Romexpo. La noi, la TTR, se vând vise... vise de vacanţă pentru români! Alţii vin cu realităţi!

Niciun comentariu: