marți, 23 mai 2017

Sommernachtkonzert la Schönbrunn

Confirmându-şi poziţia de importantă metropolă turistică europeană, Viena propune un eveniment asteptat cu interes în fiecare an. Pe 25 mai, începând cu 8:30 pm, orchestra Vienna Philharmonic, dirijorul Christoph Eschenbach şi renumita soprană americană Renée Fleming îi invită pe toţi cei aflaţi în capitala Austriei să se bucure de un nou concert gratuit susţinut în parcul palatului Schönbrunn. Concertul în aer liber, o experienţă cu adevărat specială, este susţinut anual din 2004, circa 100.000 de spectatori aflându-se în parcul palatului de fiecare dată.

Anul acesta bagheta se va afla în mâna dirijorului şi pianistului german Christoph Eschenbach, după succese nenumărate cu mari orchestre ale lumii. Lângă el, pe scena Summer Night Concert de la Schönbrunn, se va afla renumita soprană americană Renée Fleming, divă a operei internaţionale.
Programul muzical este construit în jurul unei idei - Poveşti şi mituri, printre lucrările propuse regăsindu-se fragmente din baletul Frumoasa din pădurea adormită de P. I. Ceaikovski, Aria lunii din opera Rusalka şi aria Armidei din opera Armida, ambele de Antonín Dvořák, uvertura operei Hänsel şi Gretel de Engelbert Humperdinck, Dans infernal şi alte piese de Igor Strawinsky, dar şi teme de John Williams din coloana sonoră a filmului Harry Potter.

Intrarea în parcul palatului Schönbrunn, în spaţiul dintre palat şi fântâna lui Neptun, este liberă, prin Hietzinger Tor.
În caz de vreme nefavorabilă, concertul se amână pentru ziua următoare, 26 mai.
Drum bun spre Viena!

Niciun comentariu: