joi, 24 noiembrie 2016

Selfridges InspirationO vizită la Londra în această perioadă nu poate să evite capitolul shopping. Indiferent cât de exclusivistă ar părea, capitala britanică are ceva de oferit pentru fiecare… buzunar. Fiecare Pound lăsat aici este bine primit, deşi, e-adevărat, cu 1 Pound nu prea mai ai ce cumpăra!
Dacă ai pornit la shopping prin Londra, indiferent ce drum ai apuca nu se poate să nu ajungi pe Oxford Street, vestita arteră a cumpărătorilor din întreaga lume. Iar aici, la 400 Oxford Street, dai de un etalon al „industriei” mondiale de shopping - Selfridges & Co! Merită să pierzi o oră din timpul tău londonez, să-ţi întretai paşii cu proprietarii de sonde petroliere, cei mai mari „donatori” pentru brandurile magazinului, dar, mai ales, merită să începi cu începutul – cele 12 vitrine cu teme de Crăciun.
Selfridges este primul department store din lume care lansează vitrinele de Crăciun, anul acesta încă din 20 octombrie! Tema aleasă, cu un an în urmă, este Shine On! iar Moş Crăciun este starul, cel care lansează invitaţia la celebrările de sezon şi la petreceri. Mesajul de la Selfridges pentru Crăciunul 2016 este simplu: petrece pentru că meriţi, petrece cu toţi cei pe care îi iubeşti, nu doar cu familia, şi transformă fiecare zi a sezonului într-o petrecere. În plus, Selfridges are peste 1.000 de oferte exclusive, idei de cadouri speciale.
16 vitrine ale magazinului Selfridges – 12 pe Oxford Street şi încă patru pe străzile laterale sunt văzute zilnic de circa 100.000 de trecători! Cele de pe Oxford Street, mai mari, spun poveştile. Mai mult, anul acesta cinci dintre ele le spun şi sonor, prin vibraţii muzicale!
Scenele cu Moş Crăciun îl plasează în jetul său privat, în snow-mobilul aurit, cu paraşuta aurie, alături de pinguini, de un urs polar, la party-ul de Crăciun în Aspen, la après-ski party în La Folie Douce, în tele-scaun, în sauna suedeză, în Jacuzzi, în trenul de noapte şi la discotecă… În premieră, vă ofer mai jos imagini ale vitrinelor vestitului magazin londonez.
Iată şi o foarte scurtă istorie… Harry Gordon Selfridge a fost primul retailer care a folosit vitrinele pentru a spune poveşti folosind produse care se vând în magazin. Primele vitrine-poveste, la deschiderea magazinului, pe 15 martie 1909, se bazau pe picturi renascentiste. Crăciunul a reprezentat un punct cheie al vânzărilor pentru Selfridges din primul său an, Harry Gordon Selfridge fiind un american din Chicago. El a adus peste Ocean tradiţiile de Crăciun în stil american, introducându-le în retail-ul britanic.
Câteodată, Selfridges colaborează cu artişti şi designeri renumiţi pentru decorarea vitrinelor sale, fiind deja celebre cele realizate în anii trecuţi de fotograful american David La Chappelle, de artistul japonez Yayoi Kusama, sau de designerul Rick Owens.Niciun comentariu: