sâmbătă, 11 mai 2013

Cuşete de dormit în aeroportul Abu Dhabi!


Când ai doar câteva, sau chinuitor de multe ore între zboruri şi ai vrea ca lumea din jur să dispară, sigur vei aprecia iniţiativa unui aeroport care te invită să mergi la culcare chiar acolo, în mijlocul terminalului. Abu Dhabi International este aeroportul care tocmai a lansat cuşetele de dormit - fotolii care se transformă în paturi întinse complete, în interiorul cărora încap călătorii obosiţi, izolându-i de zgomote, lumină şi de curioşi.
Aflate încă în faza de lansare, cuşetele vor avea acces la Internet, spaţiu de depozitare a bagajelor şi staţii de încărcare pentru gadget-urile electronice. Toate aceste facilităţi şi elemente de confort vin la un preţ, desigur, putând fi închiriate pentru aproximativ 12 USD pe oră, folosind cardul de credit.
Reprezentanţii aeroportului spun că acesta este primul din lume care introduce cuşetele "GoSleep". Zece cuşete sunt deja instalate în două dintre terminalele aeroportului, alte 35 urmând a fi adăugate tot în acest an.
Noua facilitate are deja reacţii diverse din partea călătorilor: unii cred că se adresează oamenilor de afaceri, fiind de fapt foarte scumpe... altora li se par claustrofobe. Dar cei mai mulţi prezic un viitor plin de succes pentru aceste cuşete, mai ales că operatorii de transport devin din ce în ce mai reticenţi în a plăti pentru hoteluri când ceva nu merge bine.
V-aţi gândit şi la alte utilizări pentru acest pat plat privat şi destul de ieftin? Reprezentanţii aeroportului spun că nu e probabil să se întâmple. Cuşetele sunt proiectate pentru utilizarea individuală, aşa că ar fi dificil pentru doi oameni să le folosească în acelaşi timp. De asemenea, sunt plasate în locuri publice deschise, astfel încât orice activitate „neobişnuită” ar fi uşor de detectat...
Cuşetele apar la un aeroport din Orientul Mijlociu, care, împreună cu cele din Asia, sunt primele din lume în adăugarea de facilităţi pentru a atrage călătorii. Singapore Changi, Seoul Incheon şi Hong Kong International sunt considerate printre cele mai bune aeroporturi din lume pentru dormit peste noapte sau în perioade lungi de tranzit. Lor li s-a adăugă acum Abu Dhabi International.

Niciun comentariu: