miercuri, 25 iunie 2014

Londra Heathrow: Inaugurarea Terminalului 2

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, însoţită de Ducele de Edinburgh, a participat pe 24 iunie la deschiderea oficială a noului Terminal 2 al aeroportului londonez Heathrow, la aproape 60 de ani de la deschiderea primului T2. Regina a inaugurat şi primul Terminal Central, în decembrie 1955, iar acum a participat la rebotezarea T2 ca Terminalul Reginei!
Akbar Al Baker, CEO al Qatar Airways, salutând-o pe regină.
© Qatar Airways

Fostul Terminal 2 era construit să deservească un flux anual maxim de 1,2 milioane de pasageri, dar noua construcţie va asigura servicii pentru 20 de milioane! 24 de porţi de plecare, 24 de platforme echipate complet pentru avioane – la un cost total de 2,5 miliarde Lire Sterline.
Primele companii care folosesc deja terminalul sunt United Airlines, ANA, Air Canada şi Air China. Curând alte 22 vor urma până în octombrie, incluzând Singapore Airlines, Lufthansa, Virgin Atlantic, Little Red şi Aer Lingus. Ocupat complet, Terminalul 2 va asigura 332 de zboruri pe zi către 54 de destinaţii ale lumii. Deschiderea Terminalului 2 este punctul culminant al unui program de investiţii în valoare de 11 miliarde Lire Sterline (!) care a reconfigurat aeroportul Heathrow.

Printre numeroşi CEO şi executivi ai marilor companii prezenţi la evenimentul londonez, Akbar Al Baker, CEO al Qatar Airways, aflat la deschidere şi în calitate de director neexecutiv al boardului Heathrow Airport Ltd, a reafimat că Heathrow este unul dintre cele mai importante centre de operare ale Qatar Airways, o „poartă” importantă a Europei şi a lumii. Qatar Airways foloseşte Terminalul 4 al Heathrow, cu o frecvenţă crescută în ultima vreme, după ce a lansat primul zbor zilnic all-business class între Doha şi Londra Heathrow, ajungând astfel la 6 zboruri zilnice între cele două destinaţii!

Niciun comentariu: